Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråbossen säker – fler Timråjuniorer kommer att ta chansen i a-laget i vinter

/
  • Henrik Stridh är med och tränar Timrå IK:s a-lag och har också ansvaret för juniorerna.
  • Henrik Stridh tror att en bra säsong väntar för Timrå IK.

Under sommaren tränar många juniorer med Timrås a-lag. Henrik Stridh är sportchef för juniorerna och ser fram emot den stundande säsongen.
– De är tvungna att pusha sig mer när de tränar med a-laget och det tror jag kommer att göra stor nytta.

Annons

Det ser ljust ut för Timrå IK:s juniorsatsning. Många spelare har visat framfötterna och Henrik Stridh, som är både assisterande tränare i A-laget och ansvarig för juniorverksamheten, tror att ännu fler kommer att få chansen i a-laget den kommande säsongen.

– Vi har en jättebra juniorverksamhet. Jag tror knappt vi har haft så många spelare som vi har nu i varje kull bland juniorerna som framöver kommer att stå och knacka på A-lagsporten, säger han.

Just nu är det sommarträning och de äldsta juniorerna tränar tillsammans med A-lagsspelarna. Något som Henrik Stridh tycker ger nyttiga erfarenheter.

– Nu är de ju med och tävlar och får de snäppa upp för att hänga på. Men jag tror att de känner att steget inte är så långt för dem. Framför allt när både Dahlén och Elias Pettersson redan är där uppe. Det tror jag är en jättemorot för de andra att se.

Henrik Stridh har jobbat länge med juniorverksamheten i klubben och har också varit med som assisterande tränare i Elitserien och sedan i höstas finnas han vid Roger Forsbergs sida i båset. I dag tränar han inget juniorlag utan har en roll som sportchef för juniorerna och ansvarig för hockeygymnasiet.

– Som sportchef för juniorerna har jag mycket kontakt med killarna och jag sitter och pratar en hel del med dem. Det tycker jag har blivit bättre nu när jag inte är deras tränare också. Det är lättare för dem att komma till mig nu med eventuella bekymmer och funderingar, säger han.

Läs också: Timrå IK avslöjar viktiga punkterna i klubbens nya strategi

Att klubbens juniorlag presterar är såklart viktigt men Henrik menar också att placeringarna där kanske inte är det allra viktigaste. Målet är att få fram så många spelare som möjligt som ska kunna ta en plats i A-laget när de blir äldre.

– Det kommer ju alltid skador och sjukdomar så det kommer ju att bli fler som får chansen under den kommande säsongen. Om det finns någon fördel med att ha åkt ur SHL så är det ju att våra unga spelare har fått en kortare väg till A-laget. Förut var det nog inte många på hockeygymnasiet som kände att de skulle kunna gå raka vägen dit.

Att få följa spelarnas framsteg under junioråren ser Henrik som den största fördelen med sitt jobb.

– Det är fantastiskt roligt att få följa utvecklingen. Det är tjusningen med det här, att få vara med dem i tre år och se dem gå från småpojkar som knappt törs säga hej till att bli kaxiga hockeyspelare, säger han.

Sommaren innebär mycket skrivbordsarbete för Henrik Stridh. Mycket ska ordnas för ett nytt skolår med hockeygymnasiet. Men innan säsongen drar i gång hinner Henrik med lite semester också.

– Den spenderar jag gärna på golfbanan och så ska jag med familjen till Mallorca. Sedan ska jag se Bruce Springsteen också. Det är väldigt viktigt, jag grämer mig över att jag missar de två första spelningarna, jag brukar se alla. Den i år blir den 28:e som jag går på, säger han.

Läs också: Då kommer supertalangen Jonathan Dahlén draftas

Mer läsning

Annons