Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråmålvakterna efter supporterns initiativ: "Nästan lite rörd"

Timråsupportern Jonas Risshall startade en insamling med målet att Johan Mattsson och Adam Ohre ska kunna ha lackerade målvaktsmasker nästa säsong. Något som Timråmålvakterna tagit emot med glädje. – Det är skitfint gjort, säger Johan Mattsson.

Annons

Adam Ohre och Johan Mattsson hade förra säsongen helvita målvaktshjälmar i Timrå IK. Något som Timråsupportern Jonas Risshall reagerade på och då han själv gillar målvakter startade han en insamling där målet är att få ihop tillräckligt med pengar för att både Ohre och Mattsson ska kunna motivlackera hjälmarna till den kommande säsongen.

Ett initiativ som gått väl hem hos Timråmålvakterna.

– Det är jättekul. Och att han gjorde det tack vare sitt intresse. Det är ju det man vill ha som målvakt, en lackad hjälm, säger Adam Ohre.

– Det är såklart jätteroligt att det finns folk som bryr sig om sådant. Man blir nästan lite smårörd, det är skitfint gjort, säger Johan Mattsson.

Adam Ohre kan nästa säsong ha en motivlackerad målvaktshjälm på huvudet.

Tidigare artikel: Timrå IK-supportern startar annorlunda insamling – det ska pengarna gå till

Och visst har målvaktsduon börjat fundera på vad de skulle vilja ha på hjälmen.

– Jag satt i onsdags och igår och funderade lite. Jag försöker väl såklart ha med så mycket Timrå som möjligt, och sen ska jag försöka hylla någon idol eller legend. Det är väl så tanken går just nu, säger Ohre som spelat med en helvit hjälm genom junioråren i Timrå.

Har du någon speciel idol i åtanke?

– Kimmo Kapanen. Det var därför jag ställde mig i mål, för att jag såg honom. Så något med honom ligger väl närmast till hands.

Läs också: Legendariske målvaktstränaren lämnar Medelpad: "Har varit en rolig tid"

För Johan Mattssons del, som haft motiv på sin hjälm under stora delar av sin karriär, har tankarna också börjat snurra kring vad han skulle vilja ha på huvudet nästa säsong.

– Det blir Timråloggan på ena sidan, sedan är det ganska öppet kring vad det blir på den andra sidan. I Björklöven så hade jag en karaktär som heter Marvin the Martian och Björklövenloggan. Jag har inte riktigt bestämt mig, men jag brukar gilla lite mer tecknad stil, säger han.

Mer läsning

Annons