Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Dahlén om ögonblicket då sonen Jonathan draftades: "Det är nu resan börjar"

Timråtalangen Jonathan Dahlén NHL-draftades för ett par veckor sedan i First Niagara Center i Buffalo. På läktaren satt pappa Ulf och övriga familjen. "Det är jättekul att få uppleva det här", säger Ulf Dahlén.

Annons

Ulf Dahlén tränade med Timrå IK under NHL-lookouten 2004-2005. Här på bild med nuvarande Detroitkaptenen Henrik Zetterberg.

Som nummer 12 i den andra rundan, och nummer 42 totalt, draftades Jonathan Dahlén av Ottawa Senators. På läktaren hade han stöd från familjen.

– Det var jättekul och speciellt att vara på plats. Hela familjen var här och fick också vara med om det vilket var jättekul, säger Jonathans pappa Ulf Dahlén.

Läs mer: Jonathan Dahlén om draftingen till Ottawa Senators: "Helt obeskrivligt"

När Jonathans namn ropades upp fick han kliva ner på planen och ta emot sin Ottawa-tröja med efternamnet Dahlén på ryggen.

– Jag tycker att han kom till ett bra ställe och de brukar satsa på unga spelare. De gillar svenskar och har en historik av svenskar som har lyckats där. Det är dessutom en fin stad och i Kanada är ishockeyn väldigt stor, säger han.

Jonathan Dahlén har en framgångsrik säsong bakom sig i Timrå IK.

Ulf Dahlén har ett förflutet som både spelare, tränare och scout i NHL och är nöjd med att sonen får Ottawa som ny klubbadress.

– Jag känner till organisationen och dem som jobbar där. Daniel Alfredsson är på väg in och det blir nog jättebra alltihop, säger han.

Läs mer: Jonathan Dahlén inför NHL-draften: "Ska bli hur häftigt som helst"

Efter draften fick Jonathan och familjen möta klubbens ledning.

– Vi gick upp och träffade ledningen i en svit i ishallen. Där fick vi träffa huvudtränare och assisterande tränare och alla scouter. Det var en rolig erfarenhet. Under draften har jag också träffat mycket folk som jag själv känner, säger Ulf Dahlén.

Jonathan Dahlén är nu tillbaka i Sundsvall efter en veckas träningsläger i Ottawa.

Mer läsning

Annons