Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt backlöfte till TIK

Timrå IK har gjort klart med ett första nyförvärv inför nästa säsong. Det är juniorlandslagsbacken Anton Strålman, som byter Skövde och södra hockeyallsvenskan mot Timrå och Elitserien.

Annons
Anton är en av landets mest lovande backar, och det som imponerat mest på mig är att han trots sin ringa ålder spelar så moget, berättar Kent Norberg, sportchef i Timrå IK.
\"Nubben\" har följt den unge västgöten under den gångna vintern, där det blev tio mål och elva målgivande passningar på 50 matcher för Skövde.
I grundserien var han femma i lagets interna poängliga.
Han är bra med pucken, högerskytt, en duktig passningsläggare och läser spelet föredömligt, berömmer Kent Norberg, som ser fram emot att följa Strålmans utveckling på nära håll till hösten.
Säsongen för Skövde IK tog slut i lördags, då det efter kvalspel stod klart att laget missar den nya Allsvenskan, men för Anton Strålman blir det träning och spel i ett par veckor till.
När Sveriges Team 19 spelar en internationell turnering i ryska S:t Petersburg i mitten på månaden finns den nye Timråbacken med i truppen, som utgörs av spelare födda 1986 och senare.
Med Anton Strålman kontrakterad för två år framåt kan Nubben och övriga TIK-ledningen räkna in följande spelare med gällande kontrakt inför säsongen 20052006: Kimmo Kapanen (målvakt), Jimmy Danielsson (målvakt), Sanny Lindström (back), Mats Hansson (back), Pär Styf (back), Teemu Aalto (back), Anton Strålman (back), Christian Söderström (forward), Niklas Nordgren (forward), Kristian Gahn (centerforward) och Magnus Nilsson (forward).

Fakta Anton Strålman
Född: 1/8 1986.
Längd: 184 cm.
Vikt: 76 kg.
Senaste klubb: Skövde IK.
Moderklubb: Tibro IK.

Mer läsning

Annons