Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väggen Ohre om förstaspaden: "Blir ett krig"

/

När Almtuna tryckte på som mest stod en kille från Kovland i vägen.
Nu är frågan om Adam Ohre kommer släppa målvaktsplatsen.
– Säger de åt mig att spela så gör jag det, säger han.

Annons

92 blankt blev räddningsprocenten men då ska det sägas att de två mål som Adam Ohre släppte in inte var så mycket att göra på.

– Det första, då blev de två mot en, killen hade öppet mål, men ändå trodde jag att jag hade den. Den gick in mellan armen och benet.

– På andra målet var det tre-fyra stycken framför mig så jag såg ingenting. Han gjorde det bra, fintade och sköt. Det var fint, det får man ge honom.

När det ven som mest puckar runt Timråmålet var Ohre rena planket. Allting stannade utanför kassen och det kan man tacka Kovlandskillen för.

– Skulle jag kunnat göra något bättre så var det väl någon billigare retur jag inte skulle släppt i slutet. I övrigt gick det bra. Det kändes som vi kmäpade hårt och hade ett tryggt försvarsspel, så då var det enkelt.

Nu är frågan om Timrå kan peta en Adam Ohre i storform. På torsdag är det bortamatch i Malmö, mot Pantern.

– Jag spelar när de säger att jag ska spela. Johan Mattsson är en väldigt bra målvakt. Det funkar bra som det är nu, men jag vill ju spela varje match. De har aldrig någonsin sagt något om vem som är förstemålvakt. Det är ett krig det också.

Förra säsongen spelade han tre allsvenska matcher. Det här var hans andra 2015/2016.

Hur har du klarat klivet till seniorspel?

– Det går fortare, spelarna är större. Men jag försöker bara spela mitt eget spel och tänker inte så mycket på det.

Roger Forsberg om vem som står på torsdag:

– När vi tränar i Malmö i morgon så bestämmer vi vem som står. Men i dag gör Adam en jättebra match, han var lugn i buren och var chanslös på båda målen.

Mer läsning

Annons