Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vancouvers plan för supertalangerna: ”Spelare som regelbundet kan producera poäng i NHL”

Elias Pettersson och Jonathan Dahlén har båda varsin supersäsong bakom sig.
Och de två jättetalangerna kan få tunga roller i NHL framöver.
– Vi har följt deras utveckling noga den här säsongen och är extremt nöjda med vad vi sett, säger Vancouvers general manager Jim Benning till SportExpressen.

Annons
Bild: Pär Olert och Jonas Ljungdahl/Bildyrån samt TT.

Växjös Elias Pettersson vann, som förste junior någonsin, SHL:s poängliga med makalösa 56 poäng (24+32). Timrås Jonathan Dahlén noterades för 44 poäng (23+21) på lika många matcher i hockeyallsvenskan och blev endast överskuggad av Modos Emil Molin (51 poäng).

Lita på att NHL-klubben Vancouver Canucks, som äger rättigheterna till Pettersson och Dahlén, gnuggar händerna borta i Nordamerika.

Timråstjärnan Jonathan Dahlén inför kvalet till SHL: "Man kan ju klaga på systemet"

– Båda är väldigt talangfulla. Elias är en speciell spelare med tanke på hans offensiva begåvning och vassa skott. Vi draftade honom med tanken att han en dag kan vara vår förstecenter, en spelare som regelbundet kan producera poäng i NHL, säger general managern Jim Benning till SportExpressen.

– Dahléns starka sidor är spelet i sarghörnen och framför motståndarkassen. Han är bra på små ytor. Han är kvick, tar sig fram till målet och har bra händer där. De har spelat tillsammans tidigare, har bra kemi och det är något vi ser fram emot att kunna utnyttja, säger Jim Benning.

Timråfansen kan andas ut – Jonathan Dahlén tillbaka i träning efter magsjukan

Förre NHL-svensken Mattias Öhlund, som gjorde elva säsonger i Vancouver, tror att båda tar en plats i Canucks redan till hösten.

– Jag blir inte det minsta förvånad om de gör det. Båda har vunnit sina poängligor i sina svenska lag och båda är fantastiskt fina killar med rätt inställning. Det ska bli spännande att få följa deras fortsatta utveckling och jag vet att hockeyfansen i Vancouver ser fram emot att de kommer inför nästa säsong, säger han.

Mer läsning

Annons