Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög belastning för polisen under fredagsnatten – mycket fylleri och bråk

Under natten mot lördag rapporterar polisen om en hög belastning med många ärenden som fylleri och bråk.
Bland annat vandaliserades ett tåg, en person greps för misshandel på en krog och i Sollefteå larmades det om vapenlek.

Det är löningshelg och under fredagskvällen och natten har polisen haft fullt upp.

– Det har varit en stökig natt med många fyllerister, sa befälet vid polisens regionledningscentral, Erik Backlin under natten.

Strax efter midnatt ringde en tågvärd och larmade om en våldsam resenär som hade slagit sönder inredning på tåget. En man i 35-årsåldern omhändertogs av polisen när tåget kom till Sundsvalls central.

Vid 02.37 kallades polisen till en krog i Sundsvall där en man greps misstänkt för misshandel. Mannen fick nyktra till innan förhör kunde hållas.

I Sollefteå kom ett larm vid 22.18 om att ett gäng unga killar viftade med pistolliknande föremål. Polispatruller hittade igen sju killar i 18-årsåldern, som sa att vapnet rörde sig om en soft airgun. Men detta påträffades inte, däremot upprättades en anmälan om ringa narkotikabrott.

I Örnsköldsvik påträffades en man i 25-årsåldern som visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Även i Sollefteå hände detsamma med en man i samma ålder. Båda fick följa med polisen för vidare provtagning.

I Kramfors omhändertogs en kvinna med kniv av ordningsvakt vid 23.35 vid en restaurang. Polisen kallades dit och kvinnan är misstänkt för brott mot knivlagen.

Räddningstjänsten kallades till två bilbränder på olika platser i Sundsvall under natten. Den ena brann i Essvik och den andra i Medskogsbron. Ingen person kom till skada och det ska inte ha funnits någon spridningsrisk.

23.53 körde en bil in i ett staket på Kyrkbergsvägen. Bilen hade föraren stulit en stund innan vid en kiosk. Föraren hade efter kraschen börjat gå från platsen men hittades av polisen. Då var mannen våldsam och fick beläggas med både hand- och fotfängsel. Mannen misstänks för bilstölden och rattfylleri.

Fler händelser under natten:

Saknad kvinna i 90-årsåldern orsakade polispådrag i Matfors

Kvinna misstänks för rattfylleri efter vinglig färd i Birsta

Kvinna blev av med bilen efter vådlig färd i Bjärtrå

FLER NYHETER:

Mystiskt sken över Härnösand – här är förklaringen: "Vi testade belysningen"

För Plus-kunder: Den övergivna "krigsbunkern" i Sollefteå har aldrig använts – nu har den blivit en miljöfara

Två bilar krockade på parkering i Järved – två personer till sjukhus

För Plus-kunder: Utredningen efter alla bränder i Kramfors fortsätter: "Vi väntar svar från DNA-analys"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.