Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högberg strålande glad efter personbästa även i jaktstarten: "Extra kul med familjen på plats"

Elisabeth Högberg hyllade publiken efter sin bästa jaktstart hittills i världscupen. Och gladdes extra åt stödet från familjen hemifrån Jädraås.
– Brorsan och hans tjej på 3,5 år stod efter spåret och vinkade med flaggor. Jag hann till och med vinka tillbaka, säger helgens bästa svenska åkare.

Den 29-åriga gästriketjejen som tävlar för I21 Sollefteå och bor i Östersund har fått en riktigt bra start på världscupen. Enda plumpen är distansen då hon sköt bort sig.

– Jag är jättenöjd med veckan. Bara distansen som var dålig, men jag var nog för nervös då. Det är en riktigt bra start på den här säsongen, säger Elisabeth Högberg.

Hennes bästa insats i världscupen kom hemma i Östersund i fjol då hon var nia på distansen. Men nu satte hon först personbästa i en världscupsprint i lördags med 15:e plats och höll sig sedan kvar på den nivån som 16:e efter jaktstarten. Även det personbästa när det gäller jaktstart i världscupen.

Läs också: Högbergs revansch: "Betyder mycket"

– Det är riktigt bra att jag lyckas visa att jag kan hålla mig på den här nivån. Det känns att jag är klart bättre än i fjol, säger Elisabeth Högberg, som sköt riktigt stabilt på söndagen med en snöplig bom i sista skottet både i första och tredje skyttet.

– Jag kände mig cool på vallen, men det gäller att hålla fokus hela serierna igenom.

Med ett helt prickfritt skytte hade Elisabeth Högberg sannolikt åkt in som åtta. Det finns alltså mer att hämta, även i åkningen där det inte laddats för någon toppform än.

Elisabeth Högberg och de andra svenska åkarna fick ett rejält stöd från de 4 500 i publiken under jaktstarten. Hon hyllade och tackade åskådarna på läktaren med en rejäl bugning i målfållan då hon kom ensam in mot mål.

– Jag var rejält taggad inför start och sedan var det kul att det var så mycket och att de är med och jublar vid varje skott. Det sporrar verkligen, säger Elisabeth Högberg, som även hade en stor skara nära och kära på plats i Östersund.

– Extra kul med familjen på plats. Mamma, pappa och båda bröderna, brorsans tjej, deras barn, kusin med pojkvän och en massa andra på läktaren och ute på spåret, säger Elisabeth Högberg och fick alltså chans att ge tillbaka lite till brorsdottern då kampen om placering uteblev på slutet.

– Hon sa i går att hon skulle börja med skidskytte, så nu har jag någon att skola, säger Elisabeth Högberg som gläds extra även åt att det redan finns nya starka namn som klivit fram under veckan i Östersund.

– Alla tjejer har tagit poäng här nu, så det är jättebra av laget och ska bli riktigt kul att köra stafett med det här gänget, säger Elisabeth Högberg, bästa svenska poängplockare hittills i världscupen och ligger 23:a i totalen:

– Är det så? Bättre än Lindström alltså? Det var inte dåligt!

Läs mer: Publiken svek i VC-premiären: "Vi kommer inte att nå vårt mål"

Bettan har hittat receptet på framgång – och bakverk

"Bettan" nobbade Pichler – och vinner allt