Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högklassig blues på Urkult

Urkult har släpp ytterligare en kvartett musikakter inför sommarens festival.
Förutom Norðan, Olle Lindvall och Shantel & Bucovina Club Orkestar lockar man med högklassiska bluesartisten Joanna Connor.

Datumet för kommande Urkultfestivalen är 4-6 augusti och nu har arrangörerna gjort klart med ytterligare musikakter - Norðan, Olle Lindvall och Shantel & Bucovina Club Orkestar och Joanna Connor.

Kändast av kvartetten i fråga är onekligen amerikanske bluesartisten Joanna Connor, ursprungligen från Brooklyn i New York. Den nu 53-årige Connor bor sedan flera år tillbaka i Chicago, en flytt som gjordes för att hon skulle ta del av Chicagos berömda bluesscen. Sedan flytten 1984 har hon gjort sig ett namn som aktad bluessångerska, gitarrist och låtskrivare och sedan debutskivan 1989 har hon släppt ett tiotal album.

– Joanna Connor drogs till bluesen som en geting till en läskburk. Men det som särskiljer Joanna från många andra inom genren, är hennes skicklighet. Joanna är en grym gitarrist och hon vet om det, vilket märks på hennes konserter, skriver Urkultarrangörerna i ett pressutskick.

Läs även: Så hedrade Adele terroroffren i Bryssel

Klara för Urkult är alltså även Norðan, Olle Lindvall och Shantel & Bucovina Club Orkestar

Norðan är en folkmusikduo som består av violinisten Angelika Nielsen och harpisten Thomas Loefke från Färöarna och Olle Lindvall är en folkmusiker som uppträder med nylonsträngad klassisk gitarr.

Shantel & Bucovina Club Orkestar leds av discjockeyn och producenten Stefan Hantel, som ursprungligen kommer från Tyskland men har rumänskt påbrå. Shantel har gjort sig känd genom att mixa traditionell balkanmusik med elektroniska beats.

Läs även: Kritikerrosad grupp klar för Sensommar: "Ett av de bästa livebanden i Sverige"

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter