Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högsta ledningen kopplas in för att lösa Vänsterpartiets konflikt: "Vi har skadats både externt och internt"

Vänsterpartiet kopplar nu in sin centrala ledning för att lösa konflikten mellan ledande partimedlemmar i Västernorrland.
Detta på grund av det allvarliga läget i partiet.
Det berättar Vänsterpartiets distriktsordförande Martin Neldén, som nu befinner sig i Stockholm.

Annons

– Läget i partiet är allvarligt. Bland annat för våra representanter överväger att lämna landstingsgruppen. Dessutom är läget komplicerat. Därför har vi nu tagit partiet centralt till hjälp för att lösa problemet. Det är viktigt att allt går rätt till, säger Martin Neldén.

Läs även: Full storm i Vänsterpartiet – tre politiker hoppar av men vägrar lämna nämnden

Men han vill inte säga mer konkret vad partiet centralt skulle kunna göra. Till exempel om det skulle aktuellt med uteslutningar något som Neldén inte nämner.

– Jag vill inte föregå det arbetet men jag är mycket angelägen om att allt ska gå rätt till. Det är därför vi har tagit central hjälp.

Att konflikten mellan vänsterpartiets landstingspolitiker skadat partiet är något som bekymrar Martin Neldén.

Läs även: Nu splittras vänstern mellan Medelpad och Ångermanland

– Vi har skadats både externt och internt. Dels för att konflikter mellan olika medlemmar lyfts upp i media och dels för att vi vill jobba för en rättvis och jämlik vård. Och det är det svårt att göra som läget ser ut nu.

Vi har tidigare berättat om att Vänsterpartiets gruppledare Lars-Gunnar Hultin saknar förtroende för partiets ledamot Annicka Burman i hälso- och sjukvårdsnämnden, något som är ömsesidigt. Ledamöterna Kenneth Challis, Birgitta Liivlaids och Annicka Burman har sagt att de kommer att hoppa av från partilinjen i landstinget.

Ledare: Splittringen total inom Vänsterpartiet