Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HOIF försvinner – men Nedansjö blir kvar

Nu står det klart. Anrika Heffners/Ortvikens IF läggs på is och drar sig ur division IV-fotbollen.

– Det är ju hemskt tråkigt, säger fotbollsansvarige Tomas Lindén.

Bristande ekonomi är det främsta skälet till att det 112-åriga laget går under.

– Allt kostar ju. Vi har bränt mer än 200 000 kronor varje år i fem års tid och har samtidigt inte fått in några, säger Lindén.

– Det finns inga som vill jobba gratis i dag. Vi har bara varit ett fåtal men de orkar inte hur länge som helst.

Spelarna ordnade i december ett stormöte i ett sista försök att rädda föreningen. Men förgäves. Nu sprids de för vinden, bland annat till Sidsjö/Böle (som tar över HOIF:s plats i division IV) och Kovlands IF.

– Vi ska ha ett årsmöte i februari. Man skulle vilja ta tag i ungdomsverksamheten. Sedan har det snackats om ett samarbete med Heffnersklubban, säger Lindén.

När, och om, laget återuppstår är oklart.

Nedansjö räddad

Ett annat lag som länge såg ut att försvinna var Nedansjö IK, som i fjol ramlade ur fyran. Laget saknade efter säsongen både spelare och ledare – men har lyckats mobilisera tillräckligt med krafter för att anmäla ett lag till kommande års seriespel.

– Vi har försökt få in både spelare och ledare som har någon typ av anknytning till Nedansjö, folk från byn, säger spelaren Emanuel "Manne" Granlund, som varit drivande i arbetet att rädda klubben.

– Nu har vi en stomme på i alla fall tolv man som är helt klara, plus lite yngre grabbar som ska ges chansen. Och det finns flera som sagt att "bara det blir något är vi med".

Vem som blir tränare är oklart – tidigare tränaren Magnus Cornelius hoppade av under säsongen och assisterande Magnus Östman går till Matfors.

– Vi har inga namn klara ännu. Just nu är det jag som kommer att få ta den rollen på träningarna. Men jag kommer inte att vara tränare, så mycket kan jag säga, säger Granlund.