Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hölls fånge i lägenhet i fyra dygn

Mot sin vilja hölls en knivhuggen man fången i fyra dygn. Tidigt i går morse lyckades han smita från de två gärningsmännen som också hade hotat honom till livet.

På torsdagsmorgonen kom 34-åringen in på polisstationen i Sundsvall.

– Han berättade att han för ungefär en månad sedan flyttade in i en lägenhet i Nolby där ytterligare två män redan var bosatta. De tre ska ha delat på lägenheten utan problem fram till i söndags, säger Kenneth Magnusson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

På söndagen ska lägenhetskompisarna, en 35-åring och en 18-åring, ha misshandlat och hotat döda 34-åringen om de inte fick pengar av honom.

– 18-åringen höll fast mannen medan den äldre mannen slog och knivhögg honom i benet, säger Kenneth Magnusson.

34-åringen har också sagt att han blev inlåst och hölls fånge i männens gemensamma bostad. Först efter fyra dygn lyckades 34-åringen smita tidigt på torsdagsmorgonen.

– Han fick inte lämna lägenheten men rymde när gärningsmännen somnat vid 05-tiden på morgonen, säger Kenneth Magnusson.

När han lyckats komma iväg från lägenheten tog han sig till polisstationen i Sundsvall och sa att han ville göra en polisanmälan. I går förmiddag hämtades 18-åringen och 35-åringen in till förhör. Strax efter lunch fattades beslut om att männen skulle anhållas.

– De är misstänkta för grov misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Eventuellt kan det också bli frågan om övergrepp i rättssak, säger Kenneth Magnusson.