Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmlund överlägsen i Watles

Anna Holmlund fortsätter att övertyga i skicross.
I Italien åkte hon hem säsongens tredje seger och femte pallplats.
Och det var inget snack om saken.
– Det var superkul att vinna i dag. Jag hade grymma skidor och bra peppning, så det var en bra dag för Sverige, säger Holmlund i SVT:s sändning.

Läs även: Holmlunds jordenruntresa ska ge ny världscupseger

Anna Holmlund inledde 2016 med att vinna världscuptävlingen i skicross i italienska Watles.

Totalledaren var revanschsugen efter att ha avlutat 2015 utanför prispallen (fyra) och imponerade stort fram till säsongens femte pallplats och tredje seger.

Holmlund ledde kvartsfinal, semifinal och final från start till mål och klargjorde vem som just nu är värdens bästa skicrossåkare. 28-åringen är uppe i 16 världscupsegrar i karriären.

– Det var superkul att vinna i dag. Jag hade grymma skidor och bra peppning, så det var en bra dag för Sverige, säger Holmlund SVT:s sändning.

Alizee Baron, Frankrike, blev tvåa och Andrea Limbacher, Österrike, slutade på tredje plats. Sandra Näslund kom fyra och sist i sin semifinal men vann den lilla finalen och slutade femma i tävlingen.

Viktor Andersson, den enda svenska herråkaren i åttondelsfinal, blev trea i heatet och slogs ut. Victor Öhling Norberg missar helgens tävlingar på grund av problem med luftrören.

Jean-Frédéric Chapuis, Frankrike, vann herrfinalen före två landsmän.

MISSA INTE: Ladda ned vår app och få pushar om sportnyheter i din telefon – så här gör du