Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmlund tappade ledningen i finalen: "Jag gjorde en dålig sistasväng"

Anna Holmlund från Sundsvall inledde årets världscupsäsong med en andraplats i österrikiska Montafon. Hon såg ut att ta hem segern i finalen, men blev till slut omkörd av kanadensiskan Marielle Thompson.

Den regerande världscupsegrarinnan fick en bra start på säsongen när hon korsade mållinjen som tvåa. Men med lite bättre skärpa mot slutet av loppet hade det lika gärna kunnat bli seger direkt.

Holmlund hade ledningen efter halva finalloppet, men när Marielle Thompson kom ikapp gjorde Holmlund ett par misstag och tappade förstaplatsen.

– Det var två svängar på slutet som hon gjorde bättre än mig. Jag gjorde framför allt en dålig sistasväng och det blev avgörande, säger Holmlund, som ser just Thompson som en av de svåraste konkurrenterna i vinter.

– Hon är superduktig och det är inte lätt att slå henne. Men jag ska göra allt för att göra det, och jag vet att jag har goda chanser.

28-åringen summerar dock en lyckad premiärhelg i ett snöfattigt Montafon och känner att formen finns där redan från början.

– Det känns kul att vara i gång och hamna på pallen direkt. Det är ett kvitto på att jag är i bra form och att jag haft en bra uppladdning inför säsongen, säger hon.

För Victor Öhling Norberg från Funäsdalen slutade premiären på sjukhus. Efter kvartsfinalen kände han smärta i ryggen och tvingades hoppa av tävlingen.

– Det var i kvartsfinalen, i den första velodromesvängen där det högg till i ryggslutet, i en kompression precis efter. Han fortsatte köra i princip bara på adrenalin. När han kom ner i målområdet kände han hur otroligt ont han hade i ryggen och att han inte kunde fortsätta åka. För säkerhets skull åker vi till sjukhuset för att kolla upp skadan där, sa tränaren John Lindh till SVT.

LÄS MER: Anna Holmlund finalklar efter bra kval: "Det känns helt okej"

Holmlund och skicrossgänget siktar högt: "Vi är Sveriges bästa landslag på snö"