Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Homestyling irriterar köpare

Strunta i bullbaket före visningen och behåll dina egna möbler. Att drastiskt pimpa bostaden verkar snarare skrämma bort än locka köpare.

Har du kostat på dig homestyling inför försäljningen av ditt hem? Då har du nog kastat pengarna i sjön. Enligt Svensk Fastighetsförmedlings senaste Bobarometer är nämligen en överdriven homestyling det som irriterar köparna mest.

Att fylla ett helt badkar med paprikor är sällan helt lyckat, säger Dan Sjöholm vid Svensk Fastighetsförmedling.

Han menar också att ett överdrivet piffande sällan driver upp priset på bostaden.

Tar man bort för mycket möbler och ersätter dem med nya försvinner känslan av hemtrevnad, säger han.

Men om en överdriven pimpning påverkar spekulanterna negativt gör dammtussar och smulor dem på nästan lika dåligt humör. 38 procent av de tillfrågade uppger att otillräcklig städning irriterar dem mest.

Men undersökningen avslöjar även att fler än var tionde har använt fula trick på visningar för att skrämma bort andra köpare. Genom att skryta med sin ekonomi eller högröstat planera för förändringar i planlösningen tror de sig minska på antalet budgivare.

Men fulspel lönar sig sällan. Enligt Dan Sjöholm kan beteendet snarare bli kontraproduktivt och driva upp priset på bostaden.