Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Homosexuell får skadestånd av kommun

En homosexuell man får 40 000 kronor av Vingåkers kommun i skadestånd sedan han kränkts av en medarbetare. Men facket anser fortfarande att det finns problem med homofobi i kommunen, skriver Katrineholms-Kuriren (KK).

I samband med en rast i september yttrande en medarbetare sig kränkande om homosexuella. Den homosexuelle mannen ansåg att chefen inte tog händelsen på allvar och anmälde kommunen för diskriminering.

Efter en uppgörelse mellan mannens fackförbund, Akademikerförbundet SSR, och kommunen tilldelas han nu skadeståndet. Dessutom ska kommunen betala 10 000 till den lokala fackföreningen, eftersom fackligt förtroendevalda uppges ha blivit hindrade från att gå vidare med ärendet, skriver KK. Men enligt facket finns det fortfarande problem med homofobi i kommunen.

– Av det som kommit till min kännedom framgår att det som har hänt med vår medlem inte är en isolerad händelse. Det verkar finnas en utbredd homofobi i kommunledningen, säger Dolores Kandelin Mogard, ombudsman på Akademikerförbundet, till tidningen.