Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är division III:s bästa spelare

Med kaptensbindeln på armen har hon fört comebackande Kovland till toppen.
Efter att ST har konfererat med seriens tränare står det klart att hon även toppar listan på de bästa spelarna i damtrean.
– Vilken ära, säger Emelie Åkersten.

Det var en smått chockad Emelie Åkersten som tog emot samtalet som förkunnade att hon, enligt seriens tränare, är den bästa spelaren i damtrean.

– Det är såklart jätteroligt att få den "utmärkelsen", säger 25-åringen.

Varför tror du att just nu får den titeln?

– För det första så spelar jag med ett bra lag. Jag tror inte tränarna hade sagt det om jag inte haft mina medspelare. Sedan har jag rutin från både division I och II, det kanske inte är så många som har det. Det är klart att jag tror att jag hade kunnat spela högre om jag hade bättre flås och fysik, men nu har jag valt att spela i division III.

På talat om det där duktiga laget hon nämner så ligger Kovland just nu etta i serien efter att bara ha tappat två poäng på nio matcher. En stor del i det har Emelie Åkersten inte bara för sina kämpainsatser på mittfältet, utan även för målskörden från både mittfälts- och anfallsplats.

Med tio mål står hon parkerad på en fjärdeplats i skytteligan.

– Jag är ganska överraskad över det eftersom jag aldrig har varit en målgörare innan.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag har alltid varit snabb och är en bra huvudspelare. Nu på slutet har jag upptäckt att jag kan skjuta ganska långt också, det har blivit en del mål från typ halva planen.

Din tränare beskriver dig som en ledare med en hög arbetskapacitet. Kommentar på det?

– Det stämmer väl bra in. Jag har alltid spelat mittback men på slutet har jag varit mittmitt och det har varit jättekul att vara både offensiv och defensiv. Sedan har jag en sådan position att jag blir slitvargen på mitten, och som kapten tar jag på mig ledarrollen.

Frågan är om hennes och hela lagets insatser kommer att göra att de ligger kvar i pole position när serien går i mål i slutet av september.

– Det tror jag, jag kan ju inte säga något annat. Jag tror inte heller att vi kommer göra en sämre höstsäsong, snarare åt andra hållet.