Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny krögare på Sundsvalls golfklubb

Nytt år innebär många nyheter på golfbanan i Skottsund.
En ny klubb- och sportchef tillträder och i restaurangen blir det en ny krögare.
– Det känns väldigt smickrande att jag blivit tillfrågad, säger Sara Hugg.

Annons

Sara Hugg är i grunden kock och hon driver i dag Saras café & bageri i Njurundabommen som hon tog över i maj förra året.

Men nu är hon alltså klar för en till utmaning – som krögare i restaurangen på Sundsvalls golfklubb.

Hon poängterar att det inte kommer att påverka hennes kafé att hon tar över restaurangen.

– Jag kommer att driva båda ställena och åka mellan kaféet och golfrestaurangen. Jag kommer att anställa kockar som kommer att arbeta med mig i restaurangen och sedan kan det kanske bli aktuellt att hitta en någon bagare till bageriet, säger Sara Hugg.

Sara Hugg har tidigare erfarenhet som köksmästare på Delicerano och som kock på en rad ställen i Sundsvall och Östersund, men hon har även arbetat lite timmar på golfrestaurangen förr i tiden.

– Det känns kul att komma tillbaka, säger hon.

Att hon redan har en verksamhet är ingenting som klubbchef Magnus Österlund ser som ett problem – tvärtom, att hon redan har ett eget bageri ser han som något positivt.

– Det är oerhört roligt att vi knutit till oss Sara, vi tror mycket på det. Hon är duktig på att laga mat och att baka. Vi hoppas få till en fin restaurang 2016, säger han.

Både hon och klubben är överens om att den som driver golfrestaurangen ska synas mycket.

– Det är trevligt att ha kundkontakt och lära känna stammisar. Det skapar en trygghet då det är samma personalstab som jobbar i restaurangen, säger hon.

Hon tar över verksamheten efter Berggården från Gnarp som själva sa upp kontraktet under hösten. I maj beräknas restaurangen starta med gäster och sedan är det högförsäljningsperiod i juni, juli och augusti. Men innan dess ska matsalen fräschas upp med nya ytskikt så att det blir ljusare och fräschare inför öppningen. Hur långt kontraktet blir beror på hur verksamheten utvecklar sig, till en början är det på ett år och det kan sedan bli en förlängning.

– Vi kommer att börja med en sommarsäsong och se hur det går, säger hon.

På menyn blir det vällagad mat med en twist, eventuellt med lite inslag av Italien, samt bakverk.

– Det behöver inte vara ett jättestort utbud bara det är välgjort.

Men trots Sara Huggs förflutna inom sportens värld som skidstjärna, så har hon inget tidigare intresse för golf.

– Ja, det kanske blir till att lära sig det nu – om jag har tid, säger hon.