Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon fortsätter kampen för två filer på gamla E4 genom Sundsvall

Det politiska bråket fortsätter om gamla E4 genom Sundsvall.
Nu har kommunalrådet Peder Björk retat upp oppositionen.
– Vi tänker inte ge upp frågan om två filer, säger Gunilla Molin (M).

Annons

Läs också: Här ger Björk svar om gamla E4 genom Sundsvall.

Det var i fredags som Peder Björk framförde kritik mot oppositionens krav på en utredning av två filer på sträckan.

– Jag är en aning förvånad att man nu har låst sig så hårt vid antalet filer på den här vägen genom Sundsvall. Det viktigaste för oss är att få till en stadsgata där vi knyter ihop Stenstan med hamnområdet och vattnet, där vi får en helhet, sa han bland annat.

Ett uttalande som gjort oppositionen irriterad.

– Märkligt. Vi är också förvånade över vårt kommunalråds attityd i frågan. Här står han och säger att inget är klart och då har majoriteten sagt ja till den principutformning som säger en fil i varje riktning. Det är kommunens svar i frågan och nu är det Trafikverket som gör samråd, säger Gunilla Molin.

Läs också: Färdriktningen klar - två filer genom Sundsvall.

Oppositionen menar att det finns nyckelfrågor som fortfarande är obesvarade.

– Vilka belägg finns det för att bilarna och utsläppen genom stan kommer att minska på grund av den här ombyggnaden? Vilka belägg finns det för att fler kommer att cykla och gå? Vad tycker medborgarna? säger hon.

Vad tänker ni göra nu?

– Vi kommer att hålla manifestation på torget efter årsskiftet där vi ska fråga medborgarna vad de tycker. I den här frågan står vi på deras sida och tänker inte ge upp.