Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon hittade kärleken i Bonde söker fru – nu öppnar Hanna frisersaloon i Hassela

Vad hände sen? undrar man ofta efter tv-såporna. I Hassela är följden av senaste Bonde söker fru-säsongen att 25-åriga Hanna Sundin nu startar sin hårfina saloon, förlåt, salong.

Annons

Lördagen den 6 februari är det risk för trafikstockning mitt i Hassela, för då håller Tv-bonden Stefan Hildingssons sambo, Hanna Sundin , öppet hus i sin nyfixade frisersalong – Hannas Wildhair Saloon – mitt i Hassela. Det har varit snabba beslut och mycket jobb för att hinna få färdigt. Lokalerna är helt omstylade och inredningen påminner mer om en saloon än en frisersalong, med gamla kärrhjul, slitna och rostiga detaljer och grånat, vindpinat trä på väggarna.

– Ja, vi har slagit våra kloka huvuden ihop, jag och Stefan, och valt att göra detta i countrystil. Ett tag funderade jag på 50-tal, men det är så många som har det, och jag vill helst ha något eget. Jag gillar verkligen country, jag rider till och med western-sadel när jag rider...

För Hanna som varit frisör i fem år och haft eget företag i tre – hon har hyrt plats för en egen stol i jämtländska Stugun – var det inte givet att fortsätta friserandet.

– Nej, jag har funderat en del på vad jag skulle jobba med. Tänkte kanske börja jobba inom hemtjänsten eller något annat. Men så ringde någon till Stefan och sa att hon som hade friseringen tänkte stänga. Det fanns även fler intresserade, men vi pratades vid, jag tror det var första advent, och sen var det snabba ryck.

Du har inte haft så lång tid på dig?

– Det blev klart i börjat av december, hon stängde vid nyår, sedan har vi hållit på en månad med inredningen.

Vad avgjorde beslutet?

– Dels kan jag ju yrket och mitt företag finns ju, och dels är det ett bra sätt att komma in i byn som nyinflyttad.

De närmaste veckorna är det ont om tider i bokningskalendern. Alla tycks vilja bli friserade av TV-bondens sambo, inte bara Hasselabor:

– Nej, jag har bokningar från Delsbo till Sundsvall, med flera ställen, säger Hanna, som jobbar första riktiga dagen måndagen den 9.

– En del tycker det är modigt att jag gör detta... visst känns det litet otryggt, men också spännande med nya kunder och ett nytt liv.

Du är känd från tv, det ökar kanske nyfikenheten?

– Jo, många är väl nyfikna nu i början, och kommer hit för att se. Men jag ska göra mitt bästa för att alla, både gamla och nya kunder, ska bli nöjda.

Har du någon specialitet?

– Nej, faktiskt inte. Jag klipper och friserar alla åldrar och alla kön, och för mig är det roligaste med jobbet att man får träffa och lära känna folk.

Se även hur det ser ut på gården i Stakholmen där Stefan Hildingsson bor.