Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon konkurrerar mot de traditionella mäklarna – med sociala medier

Nästan 8500 personer, så många medlemmar har Samantha Forslunds Facebookgrupp Bostad i Sundsvall. Gruppen hjälper folk att sälja, köpa och hyra bostäder i Sundsvall.
– Jag trodde aldrig att det skulle bli så här stort, säger hon.

Annons

Det var i januari 2013 som Samantha Forslund fick idén. Då bodde hon själv mitt i stan och många frågade då henne om råd angående lägenheter och hur man kunde hitta någon.

– Det fanns många olika köp och säljsidor på Facebook, men ingen som var om bostäder, säger Samantha.

Till en början spred sig gruppen genom att Samantha bjöd in alla sina vänner på Facebook. Efter att fler och fler gick med i gruppen så började den spridas av sig själv. I dagsläget är knappt 8500 personer medlemmar och nya bostäder kommer ut dagligen.

– Jag har planer på att utöka tjänsten. Jag skulle vilja skapa en app som kopplas samman med Facebooksidan och med den göra en helhetslösning med lokala företag, säger hon.

Läs också: Lyxvilla till salu för åtta miljoner: "Husen i Sundsvall ändå bland de billigaste i Sverige"

Målet är att ha en app eller Facebooksida med ett lokalt allt i ett koncept som den självklara platsen att annonsera på i Sundsvall.

Från att tidigare ha planer att vidareutbilda sig till journalist har nu Samantha ändrat riktning till att vilja bli mäklare.

– Jag fick tidigare ett erbjudande att göra praktik på en mäklarfirma i Sundsvall. Men när de andra mäklarna fick reda på att det var jag som skulle ha praktik så sa de ifrån. De ville inte ha mig där då jag konkurrerade mot deras verksamhet med min sida, säger Samantha.

Hon får mycket beröm från användarna om idén av sidan, personer som har akutsökt efter bostad på sidan som där igenom fått bostad direkt.

Just nu sker allt arbete med sidan helt ideellt. Men hon hoppas att kunna få företag att samarbeta med henne för att både skapa en bättre produkt och att få inkomst för att utveckla idén ytterligare.

Läs också: Häst på rymmen visade Lis Westergren till drömgården