Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon ska leda styrelsen när KD i Sundsvall föryngrar sig

Kristdemokraterna valde fram en ny styrelse i Sundsvall under lördagen.
Och det blir en yngre sådan.
– Nu ska vi bygga ett lag som vill vara med och påverka, säger Liza-Maria Norlin, ny ordförande.

Annons

Liza-Maria Norlin, 36, blir ett av de äldre namnen i KD Sundsvalls styrelse.

– Det är ett ganska ungt gäng. Förutom Jan Almqvist (ersättare) som varit med länge är alla yngre än mig och Tomas Svedberg (vice ordförande). Det är många nya och det blir roligt med ett nytt gäng som tar över.

Hans Brynielsson, tidigare ordförande, och Elisabeth Walfridsson, tidigare ledamot, tackades av efter mångårig tjänst. Två rutinerade namn.

Nu genomgår de en föryngring.

Har ni varit för gamla?

– Nej, jag gillar de äldre också. Men det har varit ganska samma personer ett tag. När vi nu skulle bilda ny styrelse har vi fått några nya medlemmar, då kändes det rätt innan valet att bygga ett nytt team som är hungriga och vill ta över.

Hon har ett förflutet som toppnamn i styrelsen, men det var tio år sedan.

Sedan dess har hon bland annat ett kort tag suttit i riksdagen.

Nu arbetar hon som gymnasielärare och är också gruppledare för KD i Sundsvall.

Vad vill du åstadkomma som ordförande?

– Det viktiga nu är att bygga ett lag i Sundsvall som är starkt. Som vill vara med och påverka och utöva politik. Det är en utmaning i dag, med ideellt arbete. Som ledare är det viktigt att få andra att vilja tycka och bidra. Då får man mer energi att göra mer själv.