Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon spelar in i USA – igen

För snart ett år sedan blev Jessica Falk bjuden till Nashville av riktiga musiklegender och ur det kreativa mötet skapades hennes debutskiva.

Nu har en av musikerna, Bobby Wood, kontaktat henne ännu en gång.

På tisdag åker hon till USA.

I januari reste Jessica Falk från Alnö över Atlanten för att spela med ett gäng erfarna musiker i countryns mecka Nashville. Mötet blev en succé och utmynnade i hennes debutalbum The Nashville sessions.

På kuppen blev Jessica Falk också mycket nära vän med musiklegender som Charlie McCoy, Vip Vipperman, Lea Jane Berinati och Bobby Wood.

– Det var fantastiskt när vi spelade in. Personkemin funkade. Jag har bara varit mig själv och tycker att det är viktigt att mötas i musiken. Jag är otroligt tacksam, säger Jessica Falk.

Nu har hon blivit personligen inbjuden av Bobby Wood till Music Row i Nashville för att skriva musik tillsammans med honom.

– Han spelar klaviatur precis som jag och har spelat mina låtar. Han mejlade mig och sa "nu måste du ha en hit". Han har hur många som helst att spela med och så vill han spela med mig, säger Jessica Falk

Bobby Wood berättar i ett pressmeddelande: "Det är en sann glädje att få vara med henne och hennes talang som artist är oklanderlig. Jag njöt verkligen av varje minut när jag spelade in albumet med henne förra året. Hon är också en sann vän och jag anser verkligen att Jessica Falk är "the real deal".

Bobby Wood har skrivit flera hits som belönats bland annat med en amerikansk grammis. Han anses med sin grupp The Memphis Boys vara den mest betydande studiomusikergruppen genom tiderna som satt sin prägel på många världshits i både Memphis och Nashville. Han har backat upp storheter som Dionne Warwick, Dusty Springfield, Kris Kristofferson, Billy Swan och sin nära vän Elvis.

På tisdag åker Jessica till USA, först till Wisconsin och därefter till Bobby Wood i Nashville. Under sin vistelse i Wisconsin är hon inbjuden till sin goda väninna Lea Jane Berinati. Jessica kommer skriva musik med Lea Jane, uppträda och är bokad för intervju av press i Wisconsin. Planen är att släppa en singel våren 2013 och därefter nästa album.

– Till våren blir det fler spelningar i Wisconsin. De är på, säger Jessica Falk.