Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon stal rubrikerna – spelar på Aveny på söndag

Ifjol gjorde Miriam Bryant succé. Hon stal rubrikerna från kollegorna i "Så mycket bättre", och hann dessutom med att utses till årets göteborgare och bli Grammisnominerad – utan att släppa en skiva.
På söndagskvällen spelar hon på Club Ninetone på Aveny.

Annons

När Miriam Bryant släppte debutalbumet "Raised in rain" 2013 arkiverades hon under fliken "röster att hålla koll på". Och de som inte satte sig upp och hajade till för två år sedan bör ha lärt sig hennes namn vid det här laget, för i höstas var Miriam Bryant överallt i de svenska medierna.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Uppståndelsen har gjort avtryck i vardagen konstaterar hon:

– Det är lite svårt att hänga med. Sätter man sig på tunnelbanan är personen bredvid ett fan i 90 procent av fallen. Det är jättekonstigt och jättenytt för mig, men också väldigt härligt. Det gör mig väldigt stolt.

Det var främst genom sin medverkan i "Så mycket bättre" som Miriam Bryant fick sitt stora genomslag i år. Hennes frispråkighet var en frisk fläkt i TV4:s trivselprogram, men hon hyllades framför allt för sina tolkningar av de andra artisternas musik.

– Att tolka andra artister har jag aldrig gjort tidigare och det har verkligen varit väldigt spännande. Jag har upptäckt att jag är en bättre producent än vad jag trodde att jag var. Det har öppnat mitt tankesätt lite grann och jag har även fått lite mer ballar om man säger så, säger hon.

Om 2015 var ett år att minnas för Miriam Bryant så blev december en synnerligen oförglömlig månad. Inom loppet av två veckor fick hon veta att hon hade blivit utnämnd till årets göteborgare och dessutom nominerats till en Grammis i kategorin årets artist. Grammisjuryn hade uppenbarligen lagt märke till 24-åringens prestationer, trots att hon inte har släppt någon skiva i år.

– Jag började typ gråta. Sedan kunde jag inte sluta le. Jag var så tacksam och det var någonting jag inte visste att jag bar på som bara släppte. Det är så konstigt egentligen, för man tror att man inte ska bry sig men så gör man det ändå, säger hon.

2016 är minst lika händelserikt för Miriam Bryant. Ett nytt album ska släppas och hennes vårschema är fyllt av spelningar.

Det blir mer av Miriam Bryant framöver, med andra ord. Själv säger hon att hon är redo för det som väntar.

– Jag är bra på att anpassa mig efter omständigheterna. Jag känner aldrig att jag har för lite eller för mycket att göra.