Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tvingas sluta

Nu tvingas ytterligare en topptjänsteman inom Sundsvalls kommun lämna sitt jobb i förtid.

– Jag ville jobba kvar året ut, men måste gå redan i slutet av juli, säger kultur- och fritidsdirektör Ulla Näsman.

Beslutet har tagits av kommundirektör Stefan Söderlund.

Ulla Näsman har jobbat i sin nuvarande roll i 8 år och hade planer på att sluta vid nyår.

Men så blir det inte.

Nu har Ulla Näsman fått besked att hon, mot sin vilja, lämnar jobbet som högste chef inom kultur- och fritidsförvaltningen den 31 juli, ett drygt år före hennes 65-årsdag.

– Eftersom det är många, stora viktiga saker på gång skulle jag gärna vara med och avslutat dessa. Det handlar bland annat om simhallen, teaterfrågan, lokalförsörjningsplanen och kulturhuvudstatsåret. Det hade varit mitt sätt att avsluta ansvarsfullt, säger Ulla Näsman.

– Dessutom tycker jag att det är en poäng ifall den nya nämnden efter valet skulle få vara med i rekryteringen av en ny chef, även om det nu inte är en politisk tillsättning, säger Ulla Näsman.

Stefan Söderlund ser ingen dramatik i att Ulla Näsman får gå i juli.

– Jag tycker det finns en poäng med att hitta en ny chef som får jobba in sig lite innan den nya nämnden tar vid efter årsskiftet, säger Stefan Söderlund.

Så det finns inget missnöje bakom beslutet?

– Nej. För fyra år sedan förlängde jag hennes förordnande fram till 28 februari i år. Nu förlängs det ytterligare i några månader, säger Stefan Söderlund.

Han har även tidigare under stor dramatik plockat bort förvaltningschefer.

Christin Strömberg fick lämna sitt uppdrag inom skolan, Rune Nilsson på FAVI fick en avtalspension och ifjol fick Peter Löthman lämna jobbet som socialdirektör under dramatiska former.

Även miljödirektör Stig Johansson har lämnat jobbet på senare år men där var det en ren pensionering.

– Peter Löthman var den tråkigaste åtgärden, men det var nödvändigt utifrån de problem som fanns i förvaltningen. De övrig har varit mer naturligt, säger Stefan Söderlund.