Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon väljer Sundsvall framför väljarna

/
  • Karin Holmin stortrivs i Sundsvall och med jobbet som verksamhetschef i äldreomsorgen. Samtidigt kandiderar hon som förstanamn för partiet Vox Humana till kommunfullmäktige i hemkommunen Härjedalen.

Karin Holmin älskar Sundsvall och jobbet som chef inom äldreomsorgen.
Samtidigt kandiderar hon till en framskjuten politisk position i hemkommunen Härjedalen.
– Blir jag tvingad att välja så blir det Sundsvall, säger hon.

Annons

Karin Holmin, 51, är kvinnan med starka rötter i lilla Älvros, men samtidigt en stor förtjusning för livet i staden. Sedan 1,5 år är hon verksamhetschef inom äldreomsorgen i Sundsvall.

– Hittills har jag veckopendlat från Härjedalen, men det är inte otänkbart att jag flyttar hit. Sundsvall är en fantastisk stad, med behändiga människor och bra kollegor. Och jag är oerhört imponerad av Sundsvalls kommun som organisation och politikerna här, säger Karin Holmin.

Samtidigt är hon ledamot i kommunfullmäktige i Härjedalen. För partiet Vox Humana – Folkets röst. Ett parti som av motståndare betraktas som ett missnöjesparti. Orättvist, anser Karin Holmin och nämner hjärtefrågor som småskalig vindkraft, medlemsägda vårdcentraler och att Härjedalingarna ska knytas till Uppsala regionsjukhus i stället för Umeå.

Förra valet var Vox Humana näst största parti, men hamnade ändå i opposition. Till årets val står Karin Holmin som förstanamn på deras lista till fullmäktige. Men trots det kommer hon inte att inta någon frontposition efter valet, ens om Vox Humana hamnar i majoritetssituation.

– Jag bedömer chansen för det som ytterst osannolik. Det verkar som att de andra partierna kommer att fortsätta med sitt samarbete, säger hon och förutspår att alla partier utom Vox Humana och Sverigedemokraterna kommer att dela makten mellan sig.

Hon kommer att fortsätta använda semesterdagar för att delta i kommunfullmäktige i Härjedalen ett tag till. Men hon lockas alltmer av tanken på att bosätta sig i Sundsvall. Och då blir det svårt att prioritera politiken.

– Det gäller att inse att man inte kan engagera sig i allt, säger Karin Holmin.

Men ska du i så fall kandidera, om du inte kan lova väljarna ditt engagemang?

– Jag känner mig för nu, och det är svårt att veta när i tiden jag gör mitt val. Men även om jag hoppar av fullmäktige kommer jag att finnas kvar som ett stöd för dem i partiet som är aktiva, säger Karin Holmin.

Annons