Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill få stopp på svinaktig uppfödning

I dag besökte EU-kandidat Ebba Busch Tor (KD) Ånge kommun på sin kampanjturné, och det med ett djuriskt tema i fokus.

Det skulle vara lätt att vitsa till det med uttryck som "valfläsk" och att det "knorras", men frågan är alldeles för viktig för det.

I fredags anmälde Ebba Busch Tor (KD) grannlandet Danmark för brott mot EU:s djurskyddsregler kopplat till grisuppfödning, och i dag träffade hon en av alla svenska djurhållare som kan vittna om att den svenska grisuppfödningen håller på att dö ut till följd av den prispressande konkurrensen.

En prispress som enligt många är en följd av i högsta grad tvivelaktiga metoder.

– Det fuskas, och jag har gjort det här till min huvudfråga inför valet. Och det ser likadant ut i hela Sverige. Antingen så planerar man för en avveckling eller så har man bestämt en tid för när avvecklingen ska börja om det inte vänder, säger Kristdemokraternas andranamn på listan till EU-valet.

Besöket gjordes tillsammans med lokala partikollegor från Ånge.

– Vi fick en förfrågan om vi ville ta emot ett besök av Ebba, och naturligtvis så tackade vi ja till det, säger Dan Thornberg, som tillsammans med Mona Hammarstedt och Gunilla Thornberg agerade lokala värdar för dagen.