Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill lyfta sommarfesten till nästa nivå

På lördagen invigs en sommarsatsning på Invito.
Bakom den står festfixaren och dj:n Hanna Ek, ena halvan av VHS.
– Vi kommer att köra mycket disco, pop och deep house. Det ska kännas allmänt somrigt.

Annons

Även om det inte märks nämnvärt på vädret står sommaren för dörren. Uteserveringarna har börjat poppa upp och Sundsvall gör sig redo för att bli lite mer kontinentalt – åtminstone mentalt och partymässigt.

På Invito laddas det för en större satsning och på lördagen är det premiär för klubben Florens som kommer att återkomma varje lördag hela sommaren. Bakom den satsningen hittar vi Hanna Ek, ena halvan av dj-duon VHS.

– Vi har haft två möten i veckan nu och träffat personalen. Restaurangen satsar mycket på det och lägger mycket energi på att alla ska vara involverade. Personalen får komma med sina åsikter också, säger Hanna Ek.

Hon började spela skivor för några år sedan på Aveny och har haft klubbar på både Stadshuset och Delicerano. Hanna Ek vill att Florens ska bli något som skiljer sig från det som redan finns i stan.

– Jag har inspirerats av till exempel Trägårn i Stockholm, även om det inte är lika stort här på Invito. Vi har pratat om att ljussätta taket bland annat, säger hon och fortsätter:

– Det finns många bra barer och härliga ställen här i stan men inte för festen där man tar det till nästa nivå.

Tanken är att de ska rikta in sig till en vuxen publik på runt 25 till 30 år.

Namnet på klubben, Florens, är såklart en flirt med restaurangens italienska profil men även med utelivet i den staden.

– Den är lovsjungen och ska vara romantisk. Vi kommer att köra mycket disco, pop och deep house. Det ska kännas allmänt somrigt.

Hanna Ek kommer inte att stå bakom skivspelarna själv hela sommaren.

– Jag ska bjuda in folk jag känner varje lördag. Det känns kul för då kan det bli olika typer av musik, säger hon.