Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill öppna Sporthallsbadet för ungdomar på kvällen

17-åriga Satina Sankoh vill att Sporthallsbadet i Sundsvall håller öppet enbart för ungdomar någon kväll i veckan i sommar. – Det vore kul om vi unga hade ett ställe där vi kunde samlas och träffas.

Därför skickade hon i förra veckan ett brev till kommunens idrotts- och fritidschef Lars-Erik Återgård med sitt förslag.

Satina Sankohs tanke är att badet under \"ungdomskvällarna\" skulle bli en träffpunkt för unga från olika delar av Sundvall. På området skulle de förutom att bada kunna spela basket, fotboll, volleyboll, grilla eller ha picknick.

Och det är inga stora krav hon ställer.

Jag hade tänkt att man kunde köra en gång varannan vecka först för att se om det är populärt. Skulle det vara det skulle man kanske kunna ha öppet en kväll i veckan under sommarlovet.

Dessa kvällar skulle badet ha öppet fram till klockan 23 för ungdomar från 15 år och uppåt. Om åldersgränsen är lägre tror Satina Sankoh att de lite äldre ungdomarna tycker det blir barnsligt och avstår från att komma dit.

För de yngre finns det ju redan fritidsgårdar och Polarlördag, säger hon. Inträdet skulle ligga på mellan 20 30 kronor.

Enligt Per-Erik Ulander, ansvarig för badet, skulle det uppskattningsvis kosta cirka 2 500 kronor i personalkostnader per gång att ha kvällsöppet. Något som inte ryms i deras budget.

Men kan det lösa sig ekonomiskt är vi inte alls negativa till förslaget. Vi måste ställa upp för våra ungdomar, det har vi igen i längden, säger han.

Han betonar dock att det är viktigt att dessa kvällar blir helt drogfria och att det finns en del vuxna runt omkring som kan hjälpa till.

Fritidschefen Lars-Erik Återgård har ännu inte hunnit sätta sig in i ärendet. Enligt honom är det lite problem när det är privatpersoner och ej föreningar som söker bidrag för olika aktiviteter.

Då är det tveksamt var ärendet hör hemma. Men är det en bra idé så kanske det går att hitta en lösning, säger han.