Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill varna för den glashala vägen: "Jag var livrädd"

Det fanns inga tecken på att vägen vid Södra bergets skidbacke skulle vara avstängd.
Kerstin Wretman körde ner på den och hamnade i en mardröm – vägen visade sig vara glashal.
– Jag vill varna alla andra. Vägen är livsfarlig, säger hon.

Kerstin Wretman och Per Ambrosson hade under nyårsdagen varit uppe på Södra berget och på väg därifrån åkte de in nedanför skidbacken. Från den stora parkeringen såg det ut att gå en alternativ väg ner mot Kuben. De körde in på vägen och till en början såg väglaget bra ut.

– Vägen var torr som en sommardag. Men sedan blev det jättehalt i nedförsbacken och bilen började kana ned för isbanan. När jag fick stopp kunde vi inte göra annat än att sitta stilla för att den inte skulle halka iväg mer, säger Kerstin Wretman.

Bilen var då på väg ned i en slänt och Kerstin fick sitta med foten på bromsen för att den skulle stå still.

– Jag var livrädd och vi ringde 112 men vi fick veta att räddningstjänsten var upptagen med annat. Jag satt krampaktigt med foten på bromsen i över en timme. Jag trodde att bilen skulle välta om jag gick ur den, säger hon.

Till slut kom en bärgningsbil till hjälp och de kunde komma ifrån platsen.

– När vi kom hem igen ringde jag polisen och sa att de måste stänga av vägen. De ringde i sin tur till kommunen. Efter fem minuter ringde polisen upp igen och sa att kommunen varken skulle sanda vägen eller stänga av den, säger Kerstin Wretman.

På lördagseftermiddagen när vi var tillbaka vid den hala kurvan syntes bilspår i den nyfallna snön. Spåren leder ner i diket på andra sidan.

– Jag vill inte att någon ska råka ut för samma sak som jag. Jag ville nästan ta med mig konor och ställa upp vid infarten till vägen för att varna andra. Det var en fruktansvärd upplevelse, säger Kerstin Wretman.

Infarten till vägen är helt öppen och det står inga skyltar om att vägen inte ska användas. I andra änden av vägen, vid Kubenplan, finns det bommar och där går det inte att köra upp.

ST har sökt Sundsvalls kommun för en kommentar om vad de tänker göra med vägen men de hänvisar till att ta kontakt på kontorstid.