Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppfulla Sundsvallssimmare inför JSM och SM

När SM och JSM i simning drar i gång i Helsingborg har Sundsvalls Simsällskap elva simmare på plats.
Några med medaljchans, andra med inte lika höga krav.
– Det kommer bli en riktigt intressant och rolig tävling, säger tränaren Emma Wallin.

Totalt elva simmare från Sundsvalls Simsällskap kommer att finnas på plats i Helsingborg för att delta i SM och JSM i simning.

Det stora namnet är såklart Johannes Skagius, även om han flyttat till Österrike för att ta nästa steg i utvecklingen, och det är inget snack om att det är högt satta mål inför mästerskapet.

– För Johannes är det medalj som gäller, säger Sundsvallstränaren Emma Wallin.

Resten av truppen har inte medaljer som mål, men Wallin tror ändå på att det finns simmare som kan vara med och hota om framskjutna placeringar.

– Ulrica (Sandgren) har finalchans om hon simmar bra. Sedan kan vi nog placera oss topp tio en på del juniorlagkapper, säger hon.

Och det är en ung trupp som Wallin har med sig till mästerskapen.

– Det är några som gör sina första JSM och SM och som inte simmat individuellt tidigare, så det ska bli roligt att se hur de presterar. Så det är väldigt individuellt vart målen ligger, säger Sundsvallstränaren.