Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopphästen Bruce-Lee är tillbaka från skada – vann överlägset direkt i säsongpremiären

Hela förra säsongen blev förstörd på grund av skada.
Men nu är Bruce Lee och Jessica Christensen tillbaka på tävlingsbanan igen.
– Det är kul, och det kändes jättebra på banan i dag, säger hon efter vinst i 1.20-klassen.

Alla hjärtans-hoppet i Härnösand rivstartade hoppsäsongen för hoppryttarna. Tävlingarna hölls under hela helgen med ponnyhoppning på lördagen och storhästhoppning på söndagen.

I den högsta klassen, 1.20, segrade Jessica Christensen på sin sextonåriga Bruce Lee. En seger som betydde en hel del för ekipaget som har en tung säsong med skador bakom sig.

– Lelle, som jag brukar kalla honom, skadade sig förra vintern och hela säsongen försvann då vi blev tvungna att ta det väldigt lugnt, säger Jessica Christensen.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Hon är nöjd med dagens ritt, trots att Bruce Lee var lite väl taggad.

– I stället för att följa med fick man nästan hålla honom tillbaka, men det gick bra ändå, säger hon.

Bruce Lee brukar vanligtvis hoppa betydligt högre klasser och har gått ända upp till 1.50-klasser, men på grund av skadad har Jessica Christensen valt att börja säsongen på något lägre höjder.

Hon ställde även upp i 1.10-klassen med sin andra häst Maibom´s Alphabeat. Ekipaget var felfritt över sista hindret, men sen hände något som inte är jättevanligt.

– Jag missade tydligen att rida över mållinjen. Jag har varit med om att jag ramlat av och ramlat över mållinjen, men att missa den har jag nog aldrig gjort förr, säger hon och skrattar.

Läs också: Här är nya EU-lagen som slår hårt mot hästägarna

Maibom´s Alphabeat har hon ridit i ungefär ett år och i mitten av säsongen siktar hon på att rida 1.40-klasser med hästen.

Jessica Christensen siktar mot att tävla båda hästarna i 1.20-klassen om bara två veckor då tävling i Timrå väntar.

Medelpad fick även flera andra framskjutna placeringar som Njurundas Anna Nordin som segrade i 1.10-klassen, där även Timrås HSFs Amanda Hedlund red in på en delad andraplats. Hon slutade även på en tredjeplats i 1.20-klassen.

Läs också: I sulkyn är alla lika: "Det är en otrolig frihet att sitta där i vagnen"