Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hör Ralf Gyllenhammar och Bonafides kraftfulla hyllning till schlagerklassikern

Lagom till lördagens final av Melodifestivalen kommer en kraftfull hyllnig till Björn Skifs Melodifestivalklassiker "Michelangelo".

Bakom coverversionen står rockbandet Bonafide, som dessutom tagit in Mustasch-sångaren Ralf Gyllenhammar som gästsångare.

Björn Skifs jättehit "Michelangelo" röstades år 2010 fram till den bästa Melodifestivallåten som legat på Svensktoppen någonsin. Låten toppade Svensktoppen i hela elva veckor 1975 (och kom femma i det årets Melodifestival).

Bandledare och sångare i Bonafide är sångaren Pontus Snibb.

– Jag och Ralf älskar Björn Skifs och ville göra en av hans låtar ihop som duett. Vi valde den ovanliga engelska versionen av Michelangelo, som han och Bengt Palmers skrev ihop 1975, men som aldrig riktigt gavs ut med Björn själv då det begav sig, säger Pontus Snibb i ett pressutskick.

– Vilken oerhörd version! Verkligen uppdaterad och snitsigt tillfilad. Och vilket drag i den voicen. Det var riktigt kul att höra, säger Björn Skifs.

Bonafide och Ralf Gyllenhammar kommer att framföra låten live tillsammans på sommarens Sweden Rock Festival.