Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstfärger vid Blanktjärn – se den vackra filmen här

I fredags förra veckan tog 28-årige Robin Lundberg en tur till Blanktjärn i Vålådalen utanför Åre med sin drönare för att filma det vackra höstfärgade området.

TV: Se den vackra filmen från Blanktjärn här.

– Jag har filmat i fyra år kanske, men jag har jobbat med det i tre år. Intresset har jag haft sedan jag var liten, säger Robin Lundberg.

När Robin började filma spelade han in sina filmer på sin mobiltelefon, som han sedan lade upp på Facebook.

– Det visade sig att folk gillade det och började höra av sig och ville ha jobb utförda. Efter ett tag fick jag köpa bättre utrustning, säger Robin Lundberg.

Nu använder sig Robin bland annat av sin dji Phantom 4-drönare när han producerar sina filmer. En drönare som han köpte för runt 17 000 kronor.

Robin kommer även att besöka andra platser i länet för att filma naturen med sin drönare. Tanken är att filmerna senare ska klippas ihop till en montagefilm från Jämtland, som Robin hoppas kunna sälja till någon lokal turistbyrå eller liknande.

– Det är lite oklart vart jag ska filma härnäst, men vi har ungefär tolv platser som vi funderar på just nu, säger Robin.

Mer från Blanktjärn:

Se den rekordtidiga skridskopremiären på Blanktjärn: "Vi gick genom isen"

Spektakulär film: Magisk fridykning i kristallklar tjärn – häng med under ytan

Se den unika skridskoturen på Blanktjärn

Skridskofilm får storspinn på nätet