Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att bränna ner sin släktings hus – för att slippa betala skuld

En man i 55-årsåldern döms för att hotat en släkting i Sundsvall via sms.
Han ska bland annat ha hotat att bränna ner hans hus och sagt att han skulle skicka ett motorcykelgäng på honom.

Han ska under 2015 ha hotat en släkting genom att skicka sms med texten "nu är jag oberäknelig, lite farlig nästan". Samt att han skulle skicka ett känt motorcykelgäng på honom.

Mannen har tidigare antytt att han har kontakter med det aktuella motorcykelgänget och släktingen blev därför rädd i samband med hotet.

Vid ett annat tillfälle, året därpå, skickade mannen ett sms till släktingen med innebörden att han skulle bränna ner hans hus. Hotet var sådant att släktingen kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet och egendoms säkerhet.

I förhör ska mannen ha förklarat att han skickat meddelandena för att han ville slippa betala tillbaka en skuld till släktingen. Han har berättat att han inte har haft för avsikt att verkställa hoten och att han inte har någon koppling till motorcykelgänget.

Tingsrätten bedömer att det står klart att hoten i meddelandena var ägnade att framkalla allvarlig fruktan hos släktingen. Därför döms mannen till att betala dagsböter för två fall av olaga hot.