Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att döda kvinna och skar sönder hennes bildäck – åtalas för olaga förföljelse

I juli åtalades en man i 50-årsåldern misstänkt för att ha sagt till en kvinna att han skulle döda henne. Han är även misstänkt för att ha skurit sönder däcken till kvinnans bil på en adress i Sundsvall. Nu åtalas mannen för olaga förföljelse mot kvinnan.

Mannen åtalades i juli för olaga hot, skadegörelse, stöld och överträdelse av kontaktförbud. Enligt det åtal som nu har kommit ska mannen även ha förföljt kvinnan genom att ha begått flera brottsliga gärningar mot henne från januari till slutet av september.

Läs mer: Man hotade att döda kvinna och skar sönder hennes bildäck – nu åtalas han för flera brott

Mannen ska ha hotat kvinnan vid upprepade tillfällen och skurit sönder däcken på hennes bil. Trots att mannen har kontaktförbud mot kvinnan har han vid ett flertal tillfällen och på olika sätt sökt upp henne. Han ska bland annat ha ringt samt skickat sms, mms och mejl till kvinnan.

I åtalet menar åklagaren att varje gärning var ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet.

Vid förhör har mannen vidgått händelseförloppet, men nekat till brott.