Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att döda personal och försökte slå sönder akuten – man åtalas för flera brott

Mannen ska bland annat ha hotat att döda personal på akuten och en ordningsvakt. Han ska även ha försökt slå sönder inredning och väggar på Sundsvalls sjukhus. Nu åtalas han för en rad brott.

Mannen, som är i 35-årsåldern, ska i början av mars ha hotat en ordningsvakt och personal på akuten i Sundsvall. Han ska ha sagt att han skulle döda eller skada personerna.

Vid samma tillfälle ska mannen även ha försökt slå sönder ett bord, väggar, möbler och andra föremål inne på akuten.

Dagen efter var mannen på en restaurang i Härnösand. Han ska där ha slagit en ordningsvakt som försökte avvisa mannen från platsen. Han ska även ha hotat att döda ordningsvakten.

I december greps mannen i Sundsvall med en startpistol. Samma månad ska mannen även ha kört rattfull på gator i Sundsvall.

Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, försök till skadegörelse, ringa vapenbrott, olaga hot, våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.