Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade döda sonens mamma via socialsekreterare – döms till fängelse

En socialsekreterare tog i fjol emot ett hot mot en kvinna över telefon. Kvinnan gjorde en polisanmälan och nu döms hennes före detta pojkvän för olaga hot.

En man har dömts till 14 dagars fängelse och skadestånd på 5000 kronor för att ha hotat sin nyfödde sons mamma till livet, i ett telefonsamtal med socialtjänsten. Socialsekreteraren som tog emot samtalet i slutet av oktober 2014 gjorde bedömningen att hotet var så pass allvarligt att den hotade kvinnan behövde informeras om det. Kvinnan gjorde en polisanmälan eftersom hon tidigare hotats till livet av samma man.

Den dömde nekar till alla anklagelser och uppger att han inte menat ordagrant att han skulle sätta en kniv i ryggen på sin före detta flickvän. Han menar att det kändes som att han själv fått en kniv i ryggen och helt enkelt undrade om han också borde sätta en i hennes – bildligt talat. Sundsvalls tingsrätt har däremot valt att gå på socialsekreterarens upplevelse och därför dömdes mannen för olaga hot i tisdags.

Mannen dömdes även i november 2015 för grovt rattfylleri, för vilket han inväntar straff med fotboja.