Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade köra ihjäl sig och flickvännen under bilfärd

Under en bilresa ska mannen ha hotat att köra ihjäl sig och flickvännen, en annan gång misstänks han ha slagit sönder rutan på hennes bil när hon låst in sig av rädsla för honom.
Nu åtalas Sundsvallsbon för grov kvinnofridskränkning.

Annons

När kvinnan en dag i februari i år ska ha blivit misshandlad och hotad till livet försökte hon fly med sin bil. Mannen ställde sin egen bil i vägen och försökt bryta upp hennes låsta bildörr med hjälp av en skiftnyckel. Kvinnan säger sig ha kört fram och tillbaka för att hindra mannen från att komma in i bilen och i samband med det råkat köra på hans bil, då krossade han rutan på hennes bil. Kvinnan flydde till fots och larmade polisen.

Läs även: Tryckte upp sin partner mot väggen efter bråk

I förhören började hon berätta om en rad tillfällen då mannen ska ha hotat, misshandlat och kränkt henne. Hon har beskrivit hur mannen kontrollerat henne i stort sett sedan början av förhållandet som inleddes sommaren 2015.

Vid ett tillfälle misstänks mannen ha misshandlat kvinnan och slitit sönder hennes jacka. Han ska ha tagit hennes mobiltelefon, nycklar och väska för att sedan lämna henne vid en busshållplats så att hon fick gå flera kilometer hem till sin mamma. Väl där säger sig kvinnan ha skämts så mycket över det som hänt att hon ljög och sa att hon blivit rånad ombord på en buss.

Läs även: Man häktad misstänkt för kvinnomisshandel

Kvinnan som är betydligt yngre än den misstänkte mannen har också sagt till polisen att hon känner sig fråntagen sitt liv. Att allt hon gör är fel enligt mannen.

Under förhållandet ska hon också ha fått veta att mannen tidigare har dömts för grov kvinnofridskränkning och känt igen sig i hur han behandlat tidigare flickvänner.

Han förnekar brott och säger att han aldrig skadat eller hotat kvinnan men har medgett att han slog sönder rutan till hennes bil för att hindra henne från att köra eftersom hon var mycket påverkad av cannabis. Enligt honom var det också så att kvinnan vid det tillfället försökte köra över honom med bilen. Ett vittne har också sagt att den unga kvinnan varit som besatt av mannen.

Andra personer som förhörts under utredningen har däremot vittnat om att mannen uppträtt kontrollerande mot den unga kvinnan och att de sett henne ha blåmärken på kroppen flera gånger. Hon har också sparat fotografier på sina skador.

Läs även: Kraftig ökning av antalet närståendebrott