Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotet mot Sverige är de nuvarande partierna

I dag, den 18 juni, är det två år sedan FRA-lagen till sist under tumultartade former röstades igenom av riksdagens ledamöter, vissa gråtandes men av partipiskan hållna i ledet. En person tvångskvitterades bort från omröstningen då inte ens Reinfeldts omilda behandling med piskan kunde få honom att rösta bort svenskarnas demokratiska rättigheter.

FRA:s mandat har varit att avlyssna främmande makt för att skydda Sverige. För två år sedan beslutade riksdagen att det är svenskarna som är hotet.

Därför skall medborgarna avlyssnas och kartläggas, med de mest krystade svepskäl på varför detta införs, till exempel svenska soldaters trygghet i Afghanistan.

Hur skulle avlyssning av svenska medborgare i Sverige ha kunnat hindra den arge unge man som sökt, men inte fått polistjänst, från att skjuta två svenska officerare ute på patrull?

Visste ni förresten att nuvarande riksdag just klubbade igenom första läsningen av en ny grundlag? En grundlag där man bland annat tar bort förbudet att använda svensk militär mot svenskar i Sverige, ett skydd som lades dit efter händelserna i Ådalen 31.

Den nya grundlagen säger även att kopior av offentliga handlingar inte är offentliga, vilket innebär att en tjänsteman som vill dölja sina spår bara behöver kopiera en handling och förstöra originalet. Tänk er tsunamibanden, i större skala och satt i system.

Det största hotet mot Sverige just nu är de sju nuvarande riksdagspartierna.

Jan-Olof Flink

Kommunledare Piratpartiet sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel