Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten ändrar straff för grov rattfylla

Mannen dömdes till två månader i tingsrätten.
Nu kommer hovrättens dom.

Annons

Det var i mars 2015 som mannen körde till Bergeforsens för att fiska i Indalsälven. På resan dit stoppades han av polisen och en utandningskontroll visade att föraren, en man i 60-årsåldern, var onykter. Alkoholhalten i blodet uppmättes till 1,84 promille.

Mannen åtalades och tingsrätten fällde honom för grovt rattfylleri. Påföljden bestämdes till två månaders fängelse. Den domen överklagades till Hovrätten för nedre Norrland.

Mannen yrkade på att domen skulle ändras och att påföljden skulle bli villkorlig dom och samhällstjänst. I andra hand så yrkade mannen på att fängelsestraffets längd skulle sättas ned.

Nu har hovrättens dom meddelats och rätten bestämmer att påföljden ska bestämmas till fängelse. Däremot ändrar hovrätten tingsrättens dom och sänker straffet till en månads fängelse.