Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten dömer Tova Mobergs mördare till livstids fängelse

Artikel 21 av 21
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

På torsdagen meddelades domen mot ex-pojkvännen. Han är skyldig till mordet på den 19-åriga Tova Moberg konstaterar hovrätten för nedre Norrland. Straffet blir livstids fängelse.

Hovrätten gör samma bedömning som Hudiksvalls tingsrätt och dömer ex-pojkvännen till livstids fängelse.

Det finns synnerliga skäl till att det inte ska vara ett tidsbegränsat straff skriver hovrätten i den dom, som meddelades på torsdagen.

I den åtalspunkt som gäller grov kvinnofridskränkning anser hovrätten att mannen inte kan dömas enligt den brottsrubriceringen. Däremot fälls han för flera fall av misshandel och hot riktad mot Tova Moberg. Däremot frias han ett fall av misshandel som han tidigare dömts för och frias från fem fall av olaga hot.

Det var den 14 maj 2017 som mordet på Tova Moberg begicks i Forsa i Hudiksvalls kommun. Hennes döda kropp hittades sänkt i Långsjön måndagen den 15 maj.

Ex-pojkvännen har hela tiden förnekat att han mördat Tova Moberg men hovrätten slår fast att det är han som är gärningsmannen.

Inför sitt advokatbyte skrev ex-pojkvännen: "Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse". Efter bytet till stjärnadvokat Thomas Olsson, överklagades den fällande morddomen från Hudiksvalls tingsrätt.