Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder dödsolyckan

/
  • Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan på Norrfjärdsvägen mellan Gryttje och Haddäng.

Polisen arbetar med att utreda vad som hände vid olyckan i helgen, då två unga män från Gnarp omkom.

Annons

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan på Norrfjärdsvägen mellan Gryttje och Haddäng, som kostade en 19-åring och en 17-åring livet. Fem personer, varav en är hemmahörande i Sundsbruk, färdades i personbilen vid olyckstillfället i fredags kväll.

Polisen arbetar för närvarande med förundersökningen för att få klarhet i vad som hände. Man behöver bland annat få vittnesuppgifter från de tre som var med i bilen och överlevde olyckan.

– Bilen ska besiktas, det ska göras en teknisk undersökning och vi inväntar obduktionsrapporterna, säger Andreas Bergström vid polisen.

En av de omkomna gick sista året på Bromangymnasiet.

– Det är en nedstämd stämning bland klasskamraterna, säger rektorn Henrik Adestedt.

På måndagsmorgonen fick eleverna på Bromangymnasiet information om helgens händelse av sin undervisande lärare. Den 19-årige föraren avled direkt och under lördagen kom uppgifter från Hudiksvalls sjukhus om att ytterligare en person hade avlidit.

– Nu försöker vi ta hand om klasskamraterna. Vi försöker göra en värdig och bra examen för dem. Men det är jättesvårt för alla, säger Henrik Adestedt.

Bromangymnasiets elevhälsa finns nu tillgänglig för både elever och de anställda. Det finns även ett minnesrum på skolan som kommer att finnas kvar fram till examen.

Mer läsning

Annons