Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smitande bilist körde över spikmatta – hamnade i diket och försökte fly till skogs

En biljakt som började utanför Sundsvall tog stopp vid Hudiksvall. Bilen körde av vägen – och föraren försökte fly till fots in i skogen.

Annons

Biljakten började redan vid 20-tiden torsdagskvällen, på Timmervägen utanför Sundsvall. Allmänheten hade ringt och berättat om en bil som framfördes vingligt. Polisen försökte få stopp på bilen för att kontrollera föraren, en man i 25-årsåldern.

Men han stannade inte och då följde polisen efter. Man valde dock att avbryta förföljandet på grund av risken för tredje person och kollegorna.

Bilen upptäcks sedan i Delsbo där polisen återigen gör ett försök att stoppa bilen. Mannen stannade dock inte utan fortsatte att köra i riktning mot Hudiksvall.

– Vi lade då ut en spikmatta för att få stopp på fordonet som ska ha framförts i hög fart och vingligt, sä ger Temo Allenbäck, vakthavande befäl för Gävleborgspolisen.

25-åringen körde över spikmattan och fick punktering på samtliga fyra hjul.

Men inte eller det fick honom att stanna. Läsare som sett jakten uppger att tre polisbilar försökte få stopp på den flyende bilisten.

Föraren som flydde med bilen tappade till slut kontrollen och hamnde i diket.

Till slut kunde inte föraren hålla kontrollen på bilen. Han krockade med en rondell och hamnade vid sidan av vägen. Västernorrlänningen försöker då fly springande från bilen. Poliserna spårade upp mannen med hjälp av en hundpatrull.

Läs också: Polisen jagade smitare – prejade bil av vägen i Ljusdal

Han greps och fördes till polisstationen. I nuläget är han misstänkt för en rad olika brott som grov vårdslöshet i trafiken, drograttfylleri och olovlig körning. Efter förhör tog åklagarare beslut om att mannen skulle anhållas.

I bilen fanns också en kvinna som är misstänkt för ringa narkotikabrott. Hon släpptes efter förhör.

Polisen kunde gripa den misstänkte efter att en hundpatrull spårat upp honom.

I samband med krocken mot rondellen skadades bilen och olja läckte ut på vägen. SOS larmades om ett farligt utsläpp på vägen i höjd med Max hamburgerrestaurang i Hudiksvall.

Larmet kom strax efter klockan tio på torsdagskvällen. Trafikverket har sandat på platsen på grund av oljan som gjorde det väldigt halt på vägbanan.

Läs också: Polis tvingades preja bil av vägen – försökte först stoppa bilen med spikmatta

Mer läsning

Annons