Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårfloden stoppade tågtrafiken – järnvägsspåret översvämmat

Järnvägsspåret i Njutånger är översvämmat och tågtrafiken på sträckan mellan Sundsvall och Gävle stoppades under morgonen. Tågtrafiken går nu med reducerad hastighet längs sträckan – med förseningar som följd.

Annons

Vårfloden ställer till problem och under fredagsmorgonen svämmades en del av järnvägsspåret i Njutånger över. Det stoppade tågtrafiken mellan Söderhamn och Hudiksvall mellan klockan fem och halv åtta på fredagsmorgonen och påverkade samtliga tåg mellan Sundsvall och Gävle.

Trafikverket skickade ut personal till platsen, som sedan gjorde bedömningen att det går att köra förbi platsen, men i reducerad hastighet.

– Personal ska göra en undersökning vid åtta-tiden för att se om spåret har blivit underminerat, säger Denny Josefsson, kommunikatör vid Trafikverket.

Den nedsatta hastigheten gäller tills vidare och vissa tåg kommer att ersättas med buss. Trafikverket hänvisar till respektive tågbolag för närmare information om förseningar och vilka avgångar som ersätts.

– Felavhjälpningar och mätningar kommer att göras under dagen, säger Camilla Hult, kommunikatör på Trafikverket.

Under stoppet leddes vissa avgångar om via Ånge, med stora förseningar som följd. Resenärer får under dagen räkna med förseningar längs sträckan eftersom tågen körs med reducerad hastighet.

Arkivbild. Bild: Staffan Almquist/TT

Mer läsning

Annons