Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hunden har det bättre hemma än på stranden – kommunen borde prioritera en toalett vid badet i Bredsand

Nu ska det bli tillåtet att ha hundar med sig på badstränder, bland annat i Bredsand.

Läs också: [+] Sundsvall får flera hundbad – här är hela listan: "Behovet för hundar att kunna svalka sig är stort"

Jag har några synpunkter på detta och även frågor till Sundsvalls kommun. Vill tillägga att jag inte har något emot hundar, har haft flera själv och bättre vänner kan man inte ha.

Men först ur hundens perspektiv. En hund tycker inte om och tål inte hög värme. På en badstrand en varm sommardag finns ingen skugga eller svalka att få för hunden. De flesta badstränder är ju väldigt öppna. Ok, de kan få svalka sig i vattnet, men sedan väntar ju solen igen. Hunden har det bättre hemma i huset eller i lägenheten när familjen är på stranden.

Och det där med att hundar ska bada. Det finns många som är hundrädda och kanske inte vill bada med hundar i närheten. Dessutom, rätt vad det är så lyfter en hund på benet där en annan hund har varit och kanske den behöver göra ett annat behov. Det hamnar i sanden där barn och människor ska vara. Spelar ingen roll hur många hundlatriner det sätts upp.

När man går en promenad här i Bredsand så ser man spår efter hundar överallt. Det är bedrövligt att man inte plockar upp efter sin hund. Det kommer inte bli någon skillnad på badstranden, tror jag.

Så till mina frågor till kommunen: Vad har gjort att ni prioriterat detta? Vad jag vet så har det inte varit någon stor fråga från hundägare!

Jag har flera gånger kontaktat kommunen om ordningsregler vid stranden här i Bredsand, bland annat en toalett. Här vistas mycket folk på stranden. Stora sällskap samlas från eftermiddagen till sent på kvällen. Man grillar och äter här. Många barn och många vuxna. Någonstans måste de ju göra sina behov och det blir i buskar, under träd, med mera. Fruktansvärt ohygieniskt.

En så stor och välbesökt badstrand måste ju ha en toalett.

På kommunen säger man att man ska ta tag i detta, men än har ingenting hänt. Det har också efterfrågats skyltar för parkering och förbudsskyltar att man inte får köra ner på stranden och parkera där, vilket ofta händer. Då öppnar man bildörrarna och spelar jättehög musik, vilket kanske inte alla vill lyssna på.

Det finns visserligen en liten skylt där det står överkryssat att man inte får köra ner på stranden, men den ignoreras av väldigt många.

Bredsand är tyvärr inte så trevligt alla gånger och här behövs regler. Vi får stå ut med en hel del. Till exempel fartbegränsningen på 40 kilometer i timmen hela Appelbergsvägen som nästan aldrig respekteras, här råder fri fart hela tiden och vi välkomnar en poliskontroll, som verkar ske på alla andra vägar och gator utom här.

Ja det var lite synpunkter på hundbad och hur det är i Bredsand. För många av oss som bor här skulle vi nog önska andra prioriteringar av kommunen.

BP

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även: Nej till hundbad i Tranviken – kommunen borde sätta upp en skylt med regler

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel