Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundpatrull från Västernorrland i sökande efter försvunnen man utanför Östersund

En man i 50-årsåldern försvann i byn Rasten i Östersunds kommun vid 14-tiden på söndagen.
Hundpatruller från Västernorrland och Västerbotten har skickats för att hjälpa till med sökandet, men besvärligt väder hindrade polishelikoptern från Stockholm att ta sig till Jämtland.

Annons

En stor polisinsats pågår i trakterna kring Brattåsen söder om Frösön, där mannen försvann strax före klockan 14 på söndagseftermiddagen.

– Det anmäldes klockan 15:57 till oss. Vi beordrade poliser dit klockan 16:17 och var på plats med den första personalen klockan 16:26, säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Trots ett intensivt sökande under kvällen och natten har mannen ännu inte anträffats.

– Våra hundförare har gått slut så vi håller på att få hit hundförare från Västerbotten och Västernorrland som ska jobba under resterande natten, säger Bengt Stadin vid 23-tiden på söndagskvällen.

Senare anlände en hundpatrull från Västernorrland och en från Västerbotten.

En polishelikopter med värmekamera beställdes också upp från Stockholm, men snöovädret över mellersta Sverige orsakade problem.

– Helikoptern var tvungen att vända i Uppsala, då det var för dåligt väder, säger Bengt Stadin vid 01-tiden.

– Vi ska höra om vi kan få upp en under förmiddagen, om vi inte har hittat mannen till dess.

Personal från hemvärnet anlände under kvällen till platsen för att söka av terrängen där hundförarna gått. Området är stort med skogs- och ängsmark och ett metodiskt sökarbete i bitande minusgrader följde.

– Vi har delat in området i segment som vi söker av systematiskt. Man försöker just nu kolla upp en del fotspår och har tittat i en ödestuga. Man är på väg för att kolla en annan stuga nu, säger Bengt Stadin klockan 04:15 på måndagsmorgonen.

Sökandet var då alltså fortfarande resultatlöst.

Mannen som anmälts försvunnen är hemmahörande i södra Sverige och var på besök i Rasten när han försvann. Han var vid försvinnandet klädd i en röd jacka, blå jeans, grön toppluva och kängor. Han är 172 cm lång, har kraftig kroppsbyggnad och grått hår.

Har du sett mannen? Ring polisen i Jämtland på 114 14.