Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundra läckra tjejer

Diverse artister
Stora schlagerboxen 2
Premium publishing

Först kom en jättebok, sedan en lika maffig cd-box och samlingsbok nr. 2, och nu denna skivlåda innehållande svensk schlager mellan 1954 och 1969 med 100 olika damvokalissor. Jag menar; varför igen? Svaret blir avsnopppat; varför inte? Kan inte låta bli att omedelbart tycka att denna påkostade och smalt nördiga utgåva känns förbaskat läcker. Karaoke, nästa!

Fyra skivor, konvolutbilder med bolliga frisyrer, söta leenden och trådsmala midjor, tonårsystra röster med nyfunnen världsvana, basfattiga dängor med artister från pipiga Carina Ahrle till vräkiga Brita Borg förgyller min dag. Däremellan riktiga guldägg från blivande stjärnor som Agneta Fältskog och Lill Lindfors, samt flera för mig oupptäckta pärlor. Till exempel Inger Berggren på tyska, och en osedvanligt fräck Zarah Leander i ett uppträdande med sin man Arne Hülphers.

Perioden utgör bevisligen en storhetstid i svensk trallvänlig underhållning. Även om det är nästan lika roligt även denna gång börjar jag faktiskt sakna karlarna.