Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundralappen även för ungdomar

/

Månadskortet på bussar i Sundsvall för pensionärer kostar 100 kronor. Nu vill de flesta partierna införa den så kallade hundralappen även för ungdomar.

Annons

Bengt Persson, handledare på Slink In i Sundsvall, undrar på #kandulova om politikerna kan lova att sänka priserna på bussbiljetter och periodkort i Sundsvall?

På den frågan svarar majoriteten av representanterna för de politiska partierna i Sundsvall nej. Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Folkpartiet svarar ja.

Vänsterpartiets Christiane Rüdiger skriver att om de fick egen majoritet skulle de införa 100-lappen för ungdomar. "Vi arbetar för att göra trafiken billigare så att fler ser fördelarna med att åka kollektivt. Pensionärer och ungdomar är två grupper där bussen är ett viktigt transportmedel och därför börjar vi med dem."

Lars Persson (FP) motiverar sitt jakande svar så här: "En av de mest lyckade satsningarna vi gjort är att införa 100-lappen för pensionärer. Det har verkligen blivit en succé! Nästa satsning som vi vill göra är att införa 100-lappen för ungdomar, så att det blir billigare för dem att åka buss!"

Johnny Skalin (SD) svarar så här: "Vi vill dels sänka priset för ungdomar och dels införa ett månadskort verksamt över hela kommunen till ett rimligt pris – högst 500 kr/mån."

Miljöpartiets Tina Hellberg svarar nej på frågan, men skriver samtidigt att de vill behålla 100-lappen för pensionärer och införa den för ungdomar.

Josef Nordin för Kristdemokraterna och det moderata kommunalrådet Jörgen Berglund svarar också de att de vill behålla 100-lappen för pensionärer och införa den för ungdomar.

Socialdemokraternas Åsa Ulander har svarat nej på frågan, men vill också hon införa 100-lappen för ungdomar. S vill också sänka biljettpriset på nattbussarna. "Vi har även valt att prioritera att utöka antalet turer till Matfors och Stöde."

Centerpartiet har ännu inte svarat.

Gå in och ställ din fråga ST.nu/kandulova du också.

Annons