Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratals namn mot planerna för gamla E4: "Nu får det vara nog"

Minskandet av körfält på gamla E4 väcker starka reaktioner.
Efter ST:s publicering har Rikhard Tiittanen påbörjat en namninsamling mot det politiska beslutet.
– Nu får det vara nog, skriver han på Facebook.

Under måndagen kunde ST berätta att två körfält genom gamla E4 försvinner, en förändring som politiker i Sundsvall har sagt ja till.

Artikeln har väckt starka reaktioner på Facebook, och nu har Rikhard Tiittanen från Matfors tagit initiativet till protestlistan "Stoppa ombyggnaden av gamla E4 i Sundsvall".

– Redan från första början kände jag att det aldrig kommer fungera och det märks att väldigt många tycker som mig, säger han.

Namninsamlingen startade vid 11.30-tiden på måndagen och två timmar senare hade 300 namn rullat in.

Tiittanen hoppas på mellan 5 000 och 10 000 underskrifter som sedan kan lämnas in till ansvariga politiker.

– En av anledningarna till att man vill stoppa det är att det blir fokus på fel saker. Det känns som att man kommer till eftertanke sedan, säger han och fortsätter:

– Det påverkar inte bara trafiken utan även shoppingen i slutändan, tror jag. Folk kommer att välja Birsta framför stan.

På Facebook har Tiittanen även uttryckt oro för stora avgasutsläpp och svårigheter för utryckningsfordon att ta sig fram.

"Jag behöver väl knappast säga vad som händer i stan om bron måste stängas av någon anledning, tänk dig då enfiligt. Ja, då snackar vi köer och kaos! NU får det vara nog, skriv under du med!", skriver han i ett inlägg på sin Facebooksida.

Se också – TV+TEXT:

Så förändras gamla E4 genom Sundsvall

De vill stoppa nya planerna för gamla E4 genom Sundsvall

Clas Ohlson-bron plockas bort

Mörka gångtunnlar tas bort – så ska Sundsvall bli tryggare